Etsusivu
Yhdistyksestä
Jäseneksi
Hallitus
Galleria


Svartbäckinseudun omalla luonnonsuojeluyhdistyksellä on tärkeä tehtävä.

Yhdistys perustettiin vuonna 1974 ja sen tarkoituksena oli alunperin suojella ympäristöä "petrokemiallisen teollisuuden häkäilemättömiä riistosuunnitelmia vastaan".

Sitä huolimatta, että Kilpilahden teollisuusalueen vastuulliset johtajat tänä päivänä suhtautuvat vakavasti ympäristösuojeluun, kohdistuvat erinäiset uhat edelleen luontoamme ja ympäristöämme vastaan. Teollisuus ja merenkulku eivät ole ainoat ympäristömme likaajia, mm Porvoon kaupunki päästää jätevetensä Svartbäckin selkään.
Olisi erittän tärkeää myös pienentää maatalouden ja haja-asutuksen päästöjä.

On tärkeätä että meillä, Svartbäckinseudun asukkailla, on yhteinen vahva organisaatio, joka pystyy vaikuttamaan päätöstentekijöihin näissä asioissa. Tämä on yhdistyksen tärkein tehtävä - taistelu elinympäristömme kannalta tärkeiden näkökohtien asialliseksi puolustamiseksi ja huomioonottamiseksi.

Tämän lisäksi yhdistys edistää ympäristömme hoitoa järjestämällä kokouksia, esitelmiä ja retkiä jäsenilleen, kertomalla asioistamme tiedostusvälineille ja tukemalla nuorten kinnostusta luontoon apurahoin ja opiskelumatkoin.

Yhdistys on myös Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmasuojeluyhdistys r.y.n jäsen.

Järjestämme useita mielenkiintoisia tapahtumia jäsenillemme. Erityisen suosittuja ovat erilaiset retket kiinnostaviin ja kaunisiin luonnonkohteisiin. Järjestämme myös erilaisia talkoita ympäristön siistimiseksi. Kirkon kukkaistutukset hoidetaan myös yhdistyksen toimesta.

Svartbäckinseudun luonnonsuojelyhdityksellä on lähes 300 jäsentä ja olemme sitä mieltä, että meitä tulisi olla vielä lisää. Pidämme luontoa ja ympäristöä koskevia arvojamme tärkeinä ei vain itselemme, vaan meille kaikille Svartbäckin ja sen lähialueen asukkaille. Näin olleen toivomme, että kaikki ne Svartbäckinseudun asukkaat, jotka eivät vielä ole luonnonsuojelioita, liityisivät yhdistykseemme. Se ei todellakaan ole kallista! Jäsenyys maksaa vain 5€ vuodessa!